ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ «ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΕΛΕΜ» 28.11.2013

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ «ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΕΛΕΜ»

Συνάδελφοι,

Χθες 26/11 επρόκειτο να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων, για τον διορισμό Διοίκησης στο ΤΥΠΑΤΕ και Διαχειριστικής Επιτροπής στον ΕΛΕΜ, μετά από την  αναβολή της 7/11.

Στο σημείωμά μας της Παρασκευής «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσει» μιλούσαμε για την «γκάφα» της «Διοίκησης» του ΤΥΠΑΤΕ «να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του Υπουργείου για μεταφορά των αποθεματικών του ΕΛΕΜ στο ΕΤΕΑ» με την απόφασή της της 1.08.2013 για δικαστική διάλυση του ΤΥΠΑΤΕ και διορισμό εκκαθαριστή!

Κατά τη χθεσινή συζήτηση η Δικηγόρος του Ταμείου , παρουσίασε  την από 12.11.2013 «ΑΙΤΗΣΗ του ΤΥΠΑΤΕ , εκπροσωπουμένου  από του  «Πρόεδρο» του Δ.Σ κ. Αλ. Στάμου»,   με την οποία ζητείται «Η διάλυση του Ταμείου και ο ορισμός εκκαθαριστών από τους  Νικόλαο Δήμα (δικηγόρο) και Αθανάσιο Κουρμπέτη (Υπάλληλο της τέως ΑΤΕ), με συνέπεια το δικαστήριο, να αναβάλει τη συζήτηση για την 16 Ιανουαρίου 2014.

Ο διορισμός εκκαθαριστών στο ΤΥΠΑΤΕ , σημαίνει ότι από την περιουσία του Ταμείου (και από τους τρείς κλάδους), θα πρέπει να ικανοποιηθούν, πρώτα  οι εργαζόμενοι και έπειτα  οι προμηθευτές (κλινικές – Νοσοκομεία κ.λπ.) και ότι απομείνει (από την περιουσία) θα πηγαίνει που;; στο ΕΤΕΑ;;

Συνάδελφοι ,

Η απόφαση αυτή της Διοίκησης του Ταμείου (καθ’ όλα παράνομη) , αποδεικνύει περίτρανα τον « πανικό της, εν όψει του Εισαγγελέα». – όπως επίσης «ανοίγει διάπλατα την πόρτα στο Υπουργείο Εργασίας.» να φέρει τροπολογία στο υπό  ψήφιση  νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με την οποία τα αποθεματικά περιέρχονται  στο ΕΤΕΑ, αφού η  διάλυσή , του ΤΥΠΑΤΕ συμπαρασύρει και τον ΕΛΕΜ.)

Συνάδελφοι,

Ο χαρακτηρισμός της ενέργειας αυτής «γκάφα » δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί από την πορεία των πραγμάτων «φάνηκε ξεκάθαρα»,  ο σκοπός και η μεθόδευση , ώστε να αποφύγει το Δ.Σ τον έλεγχο για τη διαχείριση των οικονομικών του ΤΥΠΑΤΕ (κλάδος Υγείας – ΕΛΕΜ – ΕΛΑΤ) .

Η εικόνα της κατάστασης παραμένει «θολή» όμως πιστεύουμε ότι σύντομα (ίσως και εντός της εβδομάδας) θα ξεκαθαρίσει, με πιθανότερο το ενδεχόμενο τα αποθεματικά να καταλήξουν στο ΕΤΕΑ!

Συνάδελφοι,

Οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν  το Ταμείο την τελευταία 3/τία αρνούνται να μας δώσουν   τις εκθέσεις  των Ορκωτών Ελεγκτών, για τα έτη 2011 -2012 από όπου θα πάρουμε απαντήσεις στα 7 ερωτήματα του Συλλόγου για τα οικονομικά του Ταμείου της παραπάνω 2/τίας.

Αρκετά τους ανεχτήκαμε!   Ήλθε η ώρα να τους «παραλάβει» η Δικαιοσύνη!!!